KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

 

" Nie można zmusić ziarna do rozwoju i kiełkowania, można jedynie stworzyć warunki zezwalające na to, aby ziarno rozwinęło wszystkie tkwiące w nim możliwości"  /Carl Rogers/

Kim jesteśmy:

Przedszkole Lingwistyczne z siedzibą w Łodzi, przy ul. Dąbrówki 3/7 jest placówką niepubliczną.

Otwarto je w październiku 2008r.na podstawie wpisu do ewidencji z dnia 27 stycznia 2004r.

Organem sprawującym nadzór pedagogiczny nad Przedszkolem jest Kurator Oświaty w Łodzi.

Właścicielem przedszkola jest: Joanna Bartlewicz.

Przedszkole mieści się w dzielnicy Olechów.

Jak działamy:

W naszym przedszkolu funkcjonują 3 grupy. Wszystkie sale są dostosowane do potrzeb naszych podopiecznych, są estetycznie i funkcjonalnie urządzone oraz wyposażone w atrakcyjne zabawki, jak również pomoce dydaktyczne odpowiednie dla każdej z grup wiekowych.

U nas nie ma cateringu - wszystkie posiłki są przygotowywane na miejscu, dbamy o to, żeby były przygotowywane ze świeżych, pełnowartościowych produktów, dzięki czemu mamy pewność, że dzieci jedzą smacznie i zdrowo. Jeżeli Państwa dziecko ma specjalne zalecenia żywieniowe wydane przez lekarza, jesteśmy w stanie dostosować posiłki do indywidualnej diety.

Nasze cele:

Jesteśmy niedużym przedszkolem, dzięki czemu mamy możliwość otoczyć naszych podopiecznych odpowiednią opieką uwzględniającą ich indywidualne potrzeby. Bardzo zależy nam na podtrzymywaniu atmosfery życzliwości i akceptacji dla umiejętności, możliwości i zainteresowań dzieci uczęszczających do naszej placówki. Staramy się aby przede wszystkim dobrze się u nas czuły, podążamy za ich zainteresowaniami, proponujemy różnorodne formy nauki i zabawy aby rozbudzić w nich ciekawość świata oraz sprawić, by każde z nich odkryło swoje mocne strony.

Z przyjemnością obserwujemy, jak nasze przedszkolaki wyrastają na pewnych siebie, kreatywnych i zdolnych młodych ludzi, gotowych do podejmowania nowych wyzwań na kolejnym etapie edukacji.

Jest nam niezwykle miło, że rodzice dzieci uczęszczających do naszego przedszkola chętnie angażują się w funkcjonowanie  naszej placówki oraz darzą nas dużym zaufaniem, o czym świadczą nie tylko ich opinie lecz również fakt, że zapisują do nas kolejne dzieci i polecają nas innym.