KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek 06.07.2020 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Kakao

Angielka z masłem, serek topiony, papryka kolorowa,herbata ziołowa

Lane kluski na rosole z mięsem drobiowym i natką pietruszki. Klopsiki w sosie pomidorowym, kompot wieloowocowy

Pieczywo razowe z masłem, szynka, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.

Gruszki

*(1,7)*(1,3,7,9)

*(1,10)

 

 

 

Wtorek 07.07.2020 r.

ŚNIADANIE            

OBIAD

PODWIECZOREK

Budyń

Chleb żytni z masłem, pasztecik z indyka, zielony ogórek, herbata Earl Grey

Zupa jarzynowa z ziemniakami i śmietaną. Pierogi leniwe, surówka z marchewki z jabłkiem, woda z cytryną

Angielka z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata z cytryną.

Marchewka do chrupania

*(1,7,10)

*(1,3,7,9)

*(1,3)

 

 

 

Środa  08.07.2020r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Mleko do picia

Rogalik z masłem, powidła śliwkowe, herbata owocowa.

Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i koperkiem. Kasza mieszana, ślimaki drobiowe ze szpinakiem, sałatka z buraków, kompot

Chleb graham z masłem, ser żółty, papryka, herbata rumianek.

Jabłka

*(1,7)

*(1,3,9)

*(1,7)

 

 

 

Czwartek  09.07.06.2020r. 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Owsianka na mleku z sezamem

Angielka z masłem, szynka, ogórek kiszony, herbata z cytryną.

Zupa wiejska z kiełbasą, ziemniakami i natka pietruszki. Makaron penne, tuńczyk w sosie z pomidorami i świeżą bazylią, woda z pomarańczą

Ciasto, herbata owocowa

Truskawki

*(1,7,10)

*(1,3,7,9)

*(1,3,7)

 

 

 

Piątek 10.06.2020r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Kawa mleczna

Pieczywo razowe z masłem, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, herbata mięta

Zupa szczawiowa z ryżem, jajkiem i śmietaną. Ziemniaki, kotlety z jaj, kapusta pekińska z pomidorem, kompot

Angielka z masłem, sałatka jarzynowa z masłem, herbata z cytryną,

Banany

*(1,7)

*(1,3,7,9)

*(1,3,10)

 

*ALERGENY

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny.

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.) :

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne