KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek 09.03.2020 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Budyń waniliowy, graham z masłem, serek Almette z ziołami i szczypiorkiem, herbata melisaLane kluseczki na rosole z mięsem kury i natką pietruszki. Kasza mieszana, sztuka mięsa w sosie, surówka z marchwi z jabłkiem, woda  z limonkąPieczywo żytnie z masłem, sałata, wędlina krakowska, ogórek kiszony, herbata z cytryną

*(1,7)

*(1,3,7,)

*(1,10)

 

 

 

Wtorek 10.03.2020 r.

ŚNIADANIE            

OBIAD

PODWIECZOREK

Kawa mleczna, angielka z masłem, szynka, pomidor, herbata Earl GreyZupa szczawiowa z jajkiem i ryżem zabielana jogurtem naturalnym. Łazanki z kiełbasą, kapustą i koperkiem, kompot z wiśniCiasteczka owsiane mix, kisiel owocowy, banany, herbata dzika róża

*(1,7,10)

*(1,3,7,9,10)

*(1,3,7)

 

 

 

Środa  11.03.2020r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Kakao na mleku, chałka z masłem, powidła śliwkowe, herbata zielona z pigwąBarszcz czerwony z makaronem nitki. Ziemniaki puree z koperkiem, kotlet mielony, fasolka zielona gotowana z masłem, kompot

I i III - Kolorowe kanapeczki

II - Zajęcia kulinarne - sałatka owocowa, angielka z masłem

I i III - gruszki

Herbata owocowa

*(1,7,10)

*(1,3,7,9)

*(1,10)

 

 

 

Czwartek  12.03.2020r. 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Polenta na mleku z siemieniem lnianym, angielka z masłem, jajko krojone, pomidor, szczypiorek, herbata miętowaZupa grochowa na wędzonce z ziemniakami. Spaghetti bolognese z mięsem, woda z zielonym ogórkiem

Pieczywo orkiszowe z masłem, paróweczki z szynki na gorąco, ketchup, musztarda, herbata z cytryną, marchewki do chrupania

*(1,3,7)

*(1,3,9)

*(1,10)

 

 

 

Piątek 13.03.2020r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Mleko z wanilią, kajzerka z masłem, twarożek z zielonym ogórkiem, herbata owocowaZupa krupnik ryżowy na rosole z natka pietruszki. Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, kompot z aronii

Szwedzki stół:

pieczywo, masło, dżem, jaja, wędlina, sery, pasztet, pomidor, papryka, ogórki, rzodkiewki, dżem, herbata, seler naciowy do chrupania

*(1,7)

*(1,9)

*(1,3,7,10)

 

*ALERGENY

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny.

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.) :

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne