KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla rodziców

Nasze przedszkole zaprasza dzieci w wieku od 2,5 do 6 lat.

Przedszkole „Dobry Start” jest placówką o profilu lingwistycznym. U nas dzieci codziennie mają zajęcia z języka angielskiego a dodatkowo dwa razy w tygodniu odwiedza nas Pani od hiszpańskiego.

Wielką uwagę przykładamy także do edukacji ekologicznej, promując zdrowy styl życia, ekologiczne jedzenie oraz środki czystości  W grupie trzeciej, mieszanej wiekowo pracujemy wg koncepcji pedagogicznej Marii Montessori. Pragniemy wspierać rodziców w wychowawczych trudach, aby dzieci wyrosły na wrażliwych, pełnych wiary we własne siły, mądrych i pełnych optymizmu ludzi dorosłych.

Przedszkole jest placówką, w której dużą wagę przywiązujemy do kształtowania u dzieci nawyków prozdrowotnych i proekologicznych.

Pracujemy 5 dni w tygodniu, w godz. 7.00-17.00, także w wakacje, z tygodniową przerwą w lipcu i sierpniu.

W naszym przedszkolu grupy są na tyle małe, aby dzieci nie  były postacią  anonimową i aby nauczyciel  mógł do każdego podejść indywidualnie.